Pemain Sepanyol, Tia Theseira Dipanggil Ke Kem Latihan Pusat B-20

Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram UltraSukan.

Persiapan skuad Malayan Tigress B-20 mula dipergiatkan pusingan Kelayakan Piala Asia Wanita B-20 2024 di Kemboja yang bermula pada Mac ini. Justeru, jurulatih B-20 wanita negara, Cameron Ng telah memanggil 25 orang pemain ke latihan pusat termasuk Tia Theseira yang berpangkalan di Sepanyol.

Selain Tia, Lauren Hoh Ruyi yang berpangkalan di Thailand turut dipanggil menyertai latihan pusat di Padang PKNS, Kelana Jaya.

Daripada 25 pemain yang dipanggil, 14 daripadanya merupakan pemain-pemain baru. Pemain-pemain ini akan menjalani latihan pusat selama dua minggu dan bakal mengharungi dua perlawanan persahabatan.

Satu perlawanan akan diadakan secara tertutup. Sementara satu lagi perlawanan ialah perlawanan persahabatan antarabangsa bertaraf Tier 2 menentang Mongolia di Stadium Cheras, Kuala Lumpur pada 2 Mac ini.

Malayan Tigress B-20 bakal memulakan kempen Kelayakan Piala Asia Wanita B-20 dalam Kumpulan G. Mereka bakal mengharungi perlawanan pertama kumpulan itu menentang tuan rumah Kemboja pada 10 Mac ini.