Nur Dhabitah Bakal Tamatkan Zaman Bujang Dengan Duda?

Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram UltraSukan.

Beberapa hari ini, ramai terkejut dengan desas-desus ratu terjun negara, Nur Dhabitah Sabri bakal berkahwin dengan pelakon dan pelawak, Jiggy Masin. Tetapi bagi bekas isteri Jiggy yang juga pengacara, Elly Ariffin, dia merasa gembira melihat bekas suaminya itu berkahwin semula.

Justeru, dia mendoakan semoga urusan perkahwinan yang hendak dibina mereka dipermudahkan. Tambah Elly lagi, dia sudah mengetahui ura-ura hubungan Dhabitah dengan Jiggy sejak tahun lepas.

“Sebenarnya saya sudah tahu cerita ini sejak tahun lepas lagi tapi bukan daripada mulut dia sendiri. Cuma ketika kami sama-sama terbabit dalam program Muzikal Lawak Superstar di Astro tahun lalu, saya ada cakap jangan lupa jemput kalau dah nak kahwin.

“Sebagai bekas isteri, sudah tentu saya gembira apabila dia bakal menamatkan zaman solo dengan wanita pilihannya. Lagipun, Jiggy juga adalah bekas pemain hoki kebangsaan sebelum ini. Saya percaya Dhabitah boleh menjaga dia lebih baik daripada saya,” katanya bila dihubungi Harian Metro.

Sebelum ini, timbul gosip mendakwa pelakon sitkom J.K.K itu dan pemenang pingat gangsa Sukan Komanwel 2018 itu sedang hangat bercinta dan sedang menyusun langkah untuk bernikah tidak lama lagi.

Sejak desas-desus ini timbul, cubaan pihak media menghubungi Jiggy tidak berhasil dengan panggilan telefon dan mesej tidak dibalasnya.