Niat Baik Safawi Rasid Bagi But Bertukar Tragedi

Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram UltraSukan.

Pertembungan Malaysia dengan Thailand dalam perlawanan separuh akhir pertama Piala AFF yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 10 Januari menyaksikan kemenangan buat Malaysia 1-0.

Kemenangan yang diraih oleh Harimau Malaya pada malam itu menyaksikan barisan pasukan menyaksikan anak didik Kim Pan-gon memiliki kelebihan jaringan ke atas Thailand yang dilihat hampir menguasai keseluruhan permainan.

Selesai perlawanan separuh akhir pertama, terdapat momen yang mengelikan hati penyokong apabila tular satu video di laman Twitter yang memperlihatkan kapten pasukan Harimau Malaya, Safawi Rasid cuba meraikan penyokong tetapi bertukar tragedi lucu.

Pemain baharu Ratchaburi FC itu cuba memberikan but miliknya kepada penyokong yang berada di tempat duduk.

Walau bagaimanapun, niat murninya itu tidak kesampaian apabila balingan kasut bola tidak berjaya ditangkap dengan baik kemudian jatuh ke dalam parit bahagian stadium.

Kedua- dua balingan kasutnya akhirnya di parit stadium. Mungkin penyokong tidak bernasib baik pada malam itu.

Sungguhpun kempen Malaysia dalam saingan Piala AFF kali ini terhenti di peringkat separuh akhir, para pemain telah menunjukkan komitmen yang cukup luar biasa bagi membawa cabaran negara.