Indonesia Masters: Momen Soh Wooi Yik Gagal Tahan Sebak

Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram UltraSukan.

Aksi suku akhir Indonesia Masters 2022 menyaksikan cabaran pasangan beregu Malaysia, Aaron Chia dan Soh Wooi Yik terhenti di peringkat suku akhir.

Aaron dan Wooi Yik telah tewas keatas beregu dari China, Liang Wei Keng-Wang Chang dengan keputusan 16-21, 21-13, 21-17. 

Walaupun cabaran sengit diberikan oleh Aaron dan Wooi Yik, set penentuan menyaksikan pasangan dari China itu telah garang apabila tampil dengan asakan bertubi-tubi kepada wakil negara.

Kekalahan itu telah mengundang kekecewaan buat Soh Wooi Yik yang dilihat tidak dapat menahan sebak ketika di luar gelanggang. Momen itu sempat dirakam seorang penonton yang memuat naik video tersebut di laman Twitter miliknya, Jangyeoul. 

https://twitter.com/janqyeoul/status/1535203721449439232?s=21&t=xQFyd3E0beb3TWRwLYsVRA

Prestasi yang kurang memberangsangkan Aaron dan Wooi Yik dalam beberapa kejohanan sejak kebelakangan ini sedikit sebanyak telah mengundang kegusaran buat peminat bulu tangkis tempatan. Aaron dan Wooi Yik perlu segera bangkit mengembalikan prestasi terbaik dan membuktikan kemampuan sebenar dalam kejohanan mendatang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *