Cameron Ng Bawa Barisan Terkuat Ke Kelayakan Piala Asia B-20

Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram UltraSukan.

Dengan kelayakan Piala Asia Wanita B-20 bakal berlangsung beberapa hari saja lagi, pengendali Malayan Tigress B-20, Cameron Ng memuktamadkan senarai 23 orang pemain yang menjadi sebahagian daripada skuad yang beraksi di Kemboja itu.

Antara nama yang tersenarai ialah dua pemain wanita yang beraksi di luar negara. Duo tersebut ialah Tia Theseira (Sepanyol) dan Lauren Hoh Ruyi (Britain).

Skuad Malayan Tigress B-20 diletakkan dalam Kumpulan G. Selain Malaysia, Pakistan dan Myanmar turut diletakkan dalam kumpulan sama tetapi Pakistan baru-baru ini mengumumkan menarik diri dari menyertai kelayakan tersebut.

Malaysia bakal menentang Kemboja pada 10 Mac sebelum menentang Myanmar pada perlawanan terakhir pada 12 Mac. Kesemua perlawanan bakal diadakan di Stadium Smart RSN, Phnom Penh.

Lapan juara kumpulan akan mara ke pusingan kedua Kelayakan Piala Asia Wanita B-20 yang dijadualkan berlangsung dari 3 hingga 11 Jun 2023.

Kesemua lapan pasukan akan berentap bagi merebut empat slot ke final di Uzbekistan, tahun hadapan. Malayan Tigress B-20 bakal bertolak menyertai kelayakan di Kemboja esok.